Moliūgų ir manų kruopų pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Smulkiai tarkuotas moliūgas, 2 stikl.
  • Kefyras, 250 ml
  • Manų kruopos, 1,5 stikl.
  • Kepimo milteliai arba soda, 1,5 a.š.
  • Cukrus, 1,5 stikl.
  • Vanduo, 0,5
  • Kokoso drožlės, 1 v.š.
  • Aliejus formai patepti
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Citrina, 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite moliūgą, pusę stiklinės cukraus, druską, manus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, kefyrą. Supilkite į riebalais išteptą kepimo indą (neleiskite manams išbrinkt).

  2. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40-45 minutes.

  3. Sumaišykite vandenį, likusį cukrų ir šiek tiek citrinos sulčių, užvirinkite ir pavirkite 3 minutes. Atvėsinkite, apipilkite karštą pyragą ir pabarstykite kokoso drožlėmis.

  4. Neišsigąskite, jei sirupo atrodys per daug - per 30-40 minučių jis susigers.

Receptą atsiuntė: Vaida

Komentarai