Mėtinė rikotos ir žirnių užtepėlė

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Švieži žirniai, 2 stikl.
  • Švieži mėtų lapeliai, 2 v.š.
  • Rikotos sūris, 1 stikl.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnius porą minučių apvirkite ir nusunkite.

  2. Pertrinkite elektriniu smulkintuvu žirnius, rikotą, mėtas ir alyvuogių aliejų, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Patiekite su skrebučiais.

  4. Ne sezono metu užtepėlei galima naudoti ir šaldytus ar tiesiog virtus žirnius, avinžirnius. Paruošti - juokų darbas, o sveiku ir skaniu užkandžiu patenkinta bus visa šeima!

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai