Meksikietiškos salotos su kepta vištiena

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • 2 laimų sultys
  • Alyvuogių aliejus, 0,5 stikl.
  • Medus, 1 v.š.
  • Kuminai, 0,5 v.š.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 0,25 v.š.
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Vištienos krūtinėlė, 2 vnt.
  • Šiaudeliais supjaustytos paprikos, 2 vnt.
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Didelė romaninių salotų gūželė, 1 vnt.
  • Avokadas, 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite citrinų sultis, pusę aliejaus, medų, kuminus ir aitriųjų paprikų dribsnius, įberkite druskos ir pipirų.

  2. Sudėkite į indą vištieną ir užpilkite puse paruošto užpilo, uždenkite, palikite marinuotis nuo 30 minučių iki 6 valandų.

  3. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite vištieną ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 6 minutes. Atvėsinkite ir supjaustykite.

  4. Švarioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite dar 2 šaukštus aliejaus ir apkepkite paprikas bei svogūną (apie 10 minučių).

  5. Dideliame dubenyje sumaišykite suplėšytas salotas, vištieną, keptas daržoves ir supjaustytą avokadą, apipilkite likusiu užpilu ir patiekite.

  6. Nesudėtingas, tačiau išties dėmesio vertas meksikiečių virtuvės patiekalas!

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai