Meksikietiška kopūstų sriuba greitesnei medžiagų apykaitai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Smulkinti svogūnai, 2 stikl.
  • Tarkuotos morkos, 1 stikl.
  • Smulkinti salierai, 1 stikl.
  • Supjaustyta žalioji paprika, 1 vnt.
  • Perspaustos česnako skiltelės, 4 vnt.
  • Šiaudeliais supjaustyti kopūstai, 8 stikl.
  • Pomidorų pasta, 1 v.š.
  • Trintos aitriosios paprikos (šviežios), 1 a.š.
  • Malti kuminai, 1 a.š.
  • Maltos kalendros, 0,5 a.š.
  • Vištienos arba daržovių sultinys, 4 stikl.
  • Vanduo, 4 stikl.
  • Konservuotos pupelės, 2 skard.
  • Druska, 0,75 a.š.
  • Šviežios kapotos kalendros, 0,5 stikl.
  • Citrinos sultys, 2 v.š.
  • Supjaustyto avokado, trupintos fetos ar graikiško jogurto papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas, salierus, papriką ir česnaką, gaminkite pamaišydami 10-12 min., arba kol suminkštės. Sudėkite kopūstus, gaminkite pamaišydami apie 10 min. Sudėkite pomidorų pastą, aitriuosius pipirus, kuminus, maltas kalendras, gaminkite dar 1 min.

  2. Supilkite vandenį, sultinį, sudėkite pupeles ir druską. Uždenkite ir užvirinkite ant stiprios ugnies, sumažinkite temperatūrą, dangtį šiek tiek pakelkite, virkite dar apie 10 min., kol daržovės suminkštės. Nukaiskite, įmaišykite citrinos sultis ir šviežias kalendras, patiekite su avokadais, trupinta feta arba graikišku jogurtu.

  3. 1 porcija turi apie 170 kcal.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai