Marmurinis sūrio tortas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Varškė, 700 gr.
  • Grietinėlės sūris, 300 gr.
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Cukrus, 200 gr.
  • Vanilinis cukrus, 2 pak.
  • Citrinos sultys, 2 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kakava, 4 v.š.
  • Tirpi kava, 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite tirpią kavą su 3 šaukštais vandens, kakava ir 2 šaukštais cukraus.

  2. Išplakite varškę, sūrį, druską, citrinos sultis, likusį cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius.

  3. Sumaišykite trečdalį varškės masės su šokoladiniu padažu.

  4. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi, suverskite baltąją varškės masę, palyginkite, tada į vidurį sudėkite šokoladinę ir pamaišykite peiliu arba pagaliuku.

  5. Įdėkite formą į skardą su verdančiu vandeniu. Jeigu formos sienelės nuimamos, dugną reikia apsukti folija, kad patiekalas neatidrėktų.

  6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

  7. Pyragą atvėsinkite, apsukite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Supjaustykite karštu peiliu.

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai (5)

Greta 2016-07-31 00:01
Maskarpones suri, ko gero turejo omeny
lidija 2013-03-21 15:36
kur ji galima nusipirkti?
lidija 2013-03-21 15:35
o kas per grietineles suris?
lina 2013-01-27 21:37
oj sorry, pamaciau, grietineles suris... :)
lina 2013-01-27 21:36
koki suri sumaisyti? prie ingredientu jo nera pamineta:)