Makaronų sriuba su moliūgais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Kubeliais supjaustytas sviestinis moliūgas, 900 gr.
  • Druska
  • Makaronai, 250 gr.
  • Kario milteliai, 1,5 a.š.
  • Malta ciberžolė, 0,25 a.š.
  • Vištienos arba daržovių sultinys, 4 stikl.
  • Kokosų pieno šlakelis
  • Špinatai (pagal skonį)
  • Žaliosios citrinos (laimai), 2 vnt.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į didelį puodą pripilkite vandens, įberkite druskos, užvirinkite. Sudėkite moliūgą ir virkite uždengę dangčiu ant vidutinio stiprumo ugnies apie 5 minutes. Sudėkite makaronus ir virkite 4-6 minutes (makaronai turi būti truputį kietoki), viską nusunkite ir atidėkite į šalį.

  2. Į tą patį puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, sudėkite prieskonius (išskyrus dribsnius), kaitinkite pamaišydami 1 minutę. Atsargiai supilkite sultinį, kokosų pieną, užvirinkite. Sudėkite moliūgą ir makaronus, vėl užvirinkite. Sudėkite špinatus, pagal skonį pagardinkite druska. Įmaišykite 1 citrinos sultis.

  3. Patiekite su likusios citrinos skiltelėmis ir pabarstę aitriųjų paprikų dribsniais.

  4. Išraiškingo skonio ir nesunkiai paruošiama sriuba!

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai