Makaronų salotos su baklažanais ir pomidorais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 5 v.š.
  • Baklažanas (supjaustytas mažais kubeliais), 1 vnt.
  • Česnako skiltelės, 4 vnt.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 0,5 a.š.
  • Švieži arba konservuoti pomidorai, 800 gr.
  • Balzaminis actas, 1 v.š.
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Švieži bazilikai, 1 pund.
  • Makaronai (nevirti), 500 gr.
  • Mocarellos pagal skonį
  • Tarkuoto parmezano papuošimui
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytą baklažaną (maždaug 1 cm dydžio kubeliais), kepkite pamaišydami apie 10 minučių. Aliejus turi semti kubelius.

  2. Sudėkite smulkintą česnaką ir paprikų dribsnius, pamaišydami kepkite dar porą minučių.

  3. Sudėkite trintus pomidorus, supilkite actą, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite apie 15 minučių, kol baklažanai suminkštės (būtinai patikrinkite, nes neiškepę bus neskanūs).

  4. Sudėkite didžiąją dalį smulkintų bazilikų.

  5. Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės (geriau, kad būtų nepervirti, al dente). Nusunkite, palikite stiklinę skysčio.

  6. Sudėkite makaronus į keptuvę su baklažanais, gerai išmaišykite. Įpilkite po makaronų likusio vandens, kad gautumėte norimą konsistensiją, įdėkite trupintos mocarelos arba rikotos sūrio, vėl išmaišykite.

  7. Patiekite pabarstę tarkuotu parmezanu ir likusiais žalumynais.

  8. Tokias salotas taip pat galima užkepti karštoje orkaitėje, kol sūris pradės lydytis ir burbuliuoti - išeis puikus makaronų apkepas!

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai