Liežuvis drebučiuose

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Liežuvis, 1 vnt.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Želatina, 25 gr.
  • Alyvuogės, 8 vnt.
  • Lauro lapas
  • Gvazdikėliai
  • Petražolės
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Liežuvį gerai nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, įdėkite morką ir svogūną, 2-4 lauro lapus, 4-5 gvazdikėlius, keletą pipirų, druskos. Nugriebkite putas.

  2. Po 2 valandų išimkite morką (galima ir anksčiau, jei naudosite ją papuošimui). Liežuvis turi virti apie 3,5 valandos. Kai išvirs, įmeskite porai minučių į šaltą vandenį - galėsite labai lengvai nulupti odą. Atvėsinkite ir supjaustykite.

  3. Įdėkite į puodą 2-3 šaukštus želatinos ir užpilkite pakaitintu iki 80 laipsnių ir nukoštu sultiniu (šaukštui želatinos - 1 stiklinė sultinio). Maišykite, kol želatina ištirps.

  4. Gražiai išdėliokite lėkštėje liežuvį, petražoles, alyvuoges, morkos griežinėlius. Atsargiai užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Receptą atsiuntė: Dovilė

Komentarai