Lęšių užtepėlė sumuštiniams

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Virti lęšiai, 1 stikl.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Pievagrybiai, 5 vnt.
  • Česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Sviestas, 1,5 v.š.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Malta saldžioji paprika, 0,5 a.š.
  • Pagal skonį - malto imbiero, aitriųjų pipirų, kalendros, druskos
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite supjaustą svogūną, tada sudėkite į 4 dalis perpjautus pievagrybius ir gaminkite, kol tie suminkštės.

  2. Pabaigoje sudėkite šviežią tarkuotą imbierą (arba imbiero miltelius), perspaustą česnaką.

  3. Sudėkite keptuvės turinį į dar šiltus lęšius ir viską pertrinkite iki vienalytės masės. Atvėsinkite.

  4. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais, įmaišykite citrinos sulčių.

  5. Patiekite su duona, trapučiais arba duoniukais, papuoškite taip, kaip patinka: pabarstę linų sėmenimis arba smulkintais žalumynais, uždėję pomidoro riekutę ar paprikų juostelių.

  6. Tinka lengviems ir sveikiems pusryčiams, arba tiesiog kaip užkandis. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Silvija

Komentarai