Lašiša su bulvėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Lašišos filė, 600 gr.
  • Bulvės, 10 vnt.
  • Majonezas, 400 gr.
  • Sūris, 200 gr.
  • Svogūnų laiškai
  • Prieskoniai
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska
  • Aliejus formai patepti
Gaminimo instrukcija:
  1. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite, bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite į 4 dalis.

  2. Sutarkuokite sūrį.

  3. Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, sūrį, druską, pipirus ir mėgstamus prieskonius.

  4. Kepimo formą ištepkite aliejumi, sudėkite paruoštu padažu gausiai išteptą žuvį ir bulves. Viršų aptepkite majonezu ir šiek tiek pabarstykite tarkuotu sūriu.

  5. Įkiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 15 min.

  6. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Ilona

Komentarai (2)

zina 2013-08-24 18:59
butent ta pati noriu parasyt ,uztektu keliu min o bulves dedasi isvirtos
rasa 2013-08-24 16:53
tiek ilgai kepti lasisa !!!! juk tai zuvies gadinimas- o nuotrauka neatitinka recepto-foto ne lasisos file...