Lašiša grietinėlėje su žalumynais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Lašišos filė, 1 vnt.
  • Grietinėlė (20% riebumo), 400 ml
  • Citrina, 0,5 vnt.
  • Žalumynai (įvairūs), 1 pund.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vienos didelės lašišos filė supjaustykite nedidelėmis porcijomis. Gabaliukus apiplaukite, apdžiovinkite.

  2. Žalumynus susmulkinkite. Puikiai tinka petražolės, krapai, raudonėliai, įvairūs žalėsių mišiniai.

  3. Žuvies gabaliukus sudėkite į aliejumi vos vos pateptą kepimo formą. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Palite pasimarinuoti 10-15 min.

  4. Žuvį užpilkite grietinėle, kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškeptą žuvį dar 10 min. palaikykite formoje.

  5. Tiekite su virtais ryžiais, daržovių salotomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai