Labai lengvas pieniškas pudingas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Pienas, 0,5 l
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Vanilinis cukrus, 2 a.š.
  • Krakmolas, 2 v.š.
  • Sirupo pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą įpilkite 400 ml pieno, užkaiskite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų (vietoj vanilinio cukraus galite naudoti tikrą vanilę - reikia perpjauti išilgai ankštį ir išgremžti sėklytes), ištirpinkite maišydami ir užvirinkite.

  2. Likusį pieną sumaišykite su krakmolu ir 1 dideliu (arba dviem mažais) kiaušinio tryniu, tada nuolat maišydami po truputį supilkite šį mišinį į pieną.

  3. Užvirinkite, virkite pamaišydami 1-2 minutes, nukaiskite. Jei pageidaujate, dėl kvapo galima įpilti truputį sirupo.

  4. Išpilstykite masę į šaltame vandenyje praskalautas formeles, pridenkite folija arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Karštu pavidalu galima naudoti kaip kremą saldiems patiekalams.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai