Krevetėmis įdaryti paplotėliai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Liesas jogurtas
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • 1 citrinos sultys
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Kajeno pipirai, 1 a.š.
  • Lapinių kopūstų ar salotų gūželė
  • Virtos nuluptos krevetės, 350 gr.
  • Virti avinžirniai, 400 gr.
  • Perpjauti vyšniniai pomidorai, 2 stikl.
  • Supjaustytas raudonasis svogūnas, 0,5 vnt.
  • Pitos (paplotėliai su kišene), 4 vnt.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite kepimo krosnelę arba grilį.

  2. Dideliame dubenyje išplakite jogurtą, 2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, česnaką, druską ir kajeno pipirus. Sudėkite susmulkintus lapinius kopūstus, išmaišykite ir atidėkite kambario temperatūroje, kol paruošite krevetes.

  3. Sumaišykite krevetes su likusiu alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių 4-5 minutes, ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

  4. Į dubenį su kopūstais sudėkite krevetes, avinžirnius, pomidorus ir svogūną, gerai išmaišykite.

  5. Pašildykite mikrobangų krosnelėje paplotėius ir įdarykite juos paruošta mase.

  6. Pitas galima pakeisti lavašu, lapinius kopūstus - bet kokiomis jūsų mėgstamomis salotomis. Receptas tinka sotiems ir sveikiems pietums.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai