Kopūstų kotletai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Kopūstas, 1 kg
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Miltai, 0,5 stikl.
  • Manų kruopos, 0,5 stikl.
  • Krapai, 1 pund.
  • Džiūvėsėliai, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus, 5 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale, rankomis nuspauskite vandens perteklių.

  2. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.

  3. Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.

  4. Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (14)

Skanu 2017-10-18 15:54
Kopūstą reikia apvirti, žalią pjaustant nieko nesigaus. Aš dar mušu pora kiaušinių, tada masė lengviau limpa. O visas daržoves smulkinu su el. daržovių smulkintuve, tada masė gaunasi vientisa ir kepant nebyra.
angele 2017-07-31 11:17
Danguole ,tai karaliski balandeliai
angele 2017-07-31 11:16
super,daug kam patiko ,o dar sviezios bulvytes ir padaziukas super
Sima 2016-11-26 16:50
O as gaminau ir man nepatyko ....
Gintaras 2016-11-01 16:58
Geriau mano zmona butu to nemaciusi..., dabar teks gaminti... .
AS 2016-07-12 09:28
NEREIKIA VIRTI KOPUSTU, GALIMA TARKUOTI NEVIRTUS, SKANU
adele 2015-12-02 21:07
pabandysime labai gardziai atrodo
Vilija 2015-11-25 19:18
Gaminsiu...jauciu,kad labai skanu...
Rosita 2015-11-22 17:00
Labai patiko.Ir butinai su krapais.
Danguole Varneliene 2015-11-21 10:08
As tai daryciau puse kopusto,puse farso