Kokosiniai batonėliai su baltuoju šokoladu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Sviestas, 60 gr.
  • Grietinėlė, 100 ml
  • Cukraus pudra, 80 gr.
  • Kokosų drožlės, 220 gr.
  • Baltasis šokoladas, 300 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode ant nestiprios ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite grietinėlę.

  2. Suberkite cukraus pudrą ir maišykite, kol ji ištirps.

  3. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokoso drožles. Gerai viską išmaišykite ir leiskite atvėsti iki patogios dirbti temperatūros.

  4. Sudėkite masę ant kepimo popieriumi uždengtos lentos ar padėklo ir paskleiskite, formuokite maždaug poros centimetrų storio lakštą, supjaustykite jį juostelėmis (išeis kažkur 16 vnt.). Padėkite į šaldytuvą sustingti.

  5. Tuo tarpu mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Iš kiekvienos kokosinės juostelės rankomis formuokite pirštelius, tolygiai pavoliokite tirpintame šokolade (patogiausia - su dviem šakutėm) ir vėl išdėliokite ant kepimo popieriaus. Padėkite sustingti į šaldytuvą.

  6. Naminiai "Bounty" - patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai