Kimšti pomidorai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Pomidorai, 4 vnt.
  • Ryžiai, 75 gr.
  • Mairūnai, 1 žiups.
  • Druska
  • Aliejus
  • Grietinė, 2 v.š.
  • Pomidorų padažas, 2 v.š.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Sultinys, 150 ml
  • Fermentinis sūris, 150 gr.
  • Čiobreliai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite pomidorų viršutinę dalį, išimkite minkštimą. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką.

  2. Į tą pačią keptuvę sudėkite pomidorų minkštimą, suberkite nuplautus ryžius, paskaninkite prieskoniais, įdėkite padažo ir grietinės. Troškinkite apie 20 min.

  3. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir dar gaminkite 15 minučių.

  4. Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su šia mase, prikimškite pomidorus. Pabarstykite prieskoniais, sūriu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 minučių.

Receptą atsiuntė: Marija

Komentarai