Kimštas karpis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Karpis, 1 vnt.
  • Morkos, 2 vnt.
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • Manų kruopos, 50 gr.
  • Džiūvėsėliai, 50 gr.
  • Pienas, 230 ml
  • Druska
  • Lašinukai, 100 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Žuvies prieskoniai
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuvalytą ir išdorotą žuvį gerai išplaukite, pašalinkite akis ir žiaunas. Atsargiai nulupkite karpio odą, perpjaudami pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos.

  2. Išimkite mėsą ir ašakas, svogūnus ir morkas susmulkinkite ir pakepkite alyvuogių aliejuje apie 5 min.

  3. Žuvies mėsą sumalkite kartu su lašinukais ir sudėkite į dubenį, sumaišykite su svogūnais ir morkomis, sudėkite džiūvesėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius.

  4. Šią masę gerai išmaišykite ir atsargiai sukimškite į žuvies odą. Virkite garpuodyje apie 1 val. Tada gerai atvėsinkite, papuoškite žalumynais ir patiekite.

Komentarai