Kepti baklažanai su česnaku ir žalumynais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Baklažanai, 2 vnt.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Čili padažas, 4 v.š.
  • Citrinų sultys, 2 v.š.
  • Petražolių arba kalendros pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplautus ir nusausintus bananus supjaustykite riekutėmis arba juostomis, babarstykite druska ir palikite pastovėti 20 min., kad nebūtų kartūs. Tada nuplaukite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite šaaukštą aliejaus, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

  3. Padažui keptuvėje arba puode sumaišykite čili padažą, šaukštą aliejaus ir sultis, užvirinkite, sudėkite smulkintą česnaką.

  4. Sudėkite baklažanus, pakaitinkite ant nestiprios ugnies 2-3 minutes ir patiekite, pabarstę smulkintais žalumynais.

  5. Šį patiekalą įvertins net ir tie, kam baklažanai nelabai patinka.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai