Kepta vištiena su saldžiosiomis bulvėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Malti muskatai, 2 a.š.
  • Čiobreliai, 2 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0,5 a.š.
  • Vištiena be odelės, 1 kg
  • Vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais, 2 vnt.
  • Didelis supjaustytas svogūnas, 1 vnt.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę maždaug iki 220 laipsnių. Leiskite įkaisti ir kepimo skardai.

  2. Sumaišykite čiobrelius, 1 šaukštą aliejaus, pusę pipirų ir druskos, paskirstykite šį mišinį ant vištienos. Likusią druską, pipirus ir aliejų sumaišykite su bulvėmis ir svogūnu.

  3. Išdėliokite ant skardos daržoves, ant viršaus sudėkite vištieną.

  4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 35-45 minutes (nepamirškite apversti praėjus maždaug 20 minučių nuo kepimo pradžios).

  5. Galima patiekti su žalumynais, pjaustytais obuoliais ir pelėsiniu sūriu.

Receptą atsiuntė: Karina

Komentarai