Kalėdiniai sausainiai su šokoladu ir pistacijomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Juodasis/kartusis šokoladas, 100 gr.
  • Kvietiniai miltai, 250 gr.
  • Kiaušinių tryniai, 2 vnt.
  • Cukraus pudra, 100 gr.
  • Sviestas, 100 gr.
  • Pistacijos, 50 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkiai sutarkuokite arba sumalkite šokoladą. Suberkite ant stalo kartu su miltais ir cukraus pudra, viduryje padarykite duobutę, sudėkite trynius.

  2. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išminkykite, pridenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

  3. Pistacijas išlukštenkite, užpilkite verdančiu vandeniu, po poros minučių nupilkite ir užpilkite šaltesniu. Tada nuimkite "odelę", apsausinkite ir susmulkinkite.

  4. Ištraukite tešlą, padalinkite į 30 vienodo dydžio gabaliukų. Kiekvieną iš jų padalinkite į dar dvi dalis ir padarykite iš jų 15 cm ilgio virveles, persukite tarpusavyje ir sujunkite į žiedus.

  5. Sudėkite į skardą, patepkite tryniu, sumaišytu su šaukštu vandens, pabarstykite riešutais ir kepkite iki 170-175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

Receptą atsiuntė: Beata

Komentarai