Kalėdinė duona

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Apelsinų/citrinų cukatos, 40 gr.
  • Šokoladas, 50 gr.
  • Kiaušinių baltymai, 3 vnt.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Cukrus, 150 gr.
  • Razinos, 100 gr.
  • Miltai, 150 gr.
  • Migdolai, 100 gr.
  • Sviestas, 1 a.š.
  • Cukraus pudra, 2 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Susmulkinkite cukatas, atskirai sutarkuokite arba sutrupinkite šokoladą.

  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, ištepkite sviestu kepimo formą.

  3. Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

  4. Išplakite kiaušinius ir cukrų, sumaišykite su baltymais.

  5. Sumaišykite cukatas ir migdolus su trupučiu miltų, sudėkite į kiaušinių masę.

  6. Atsargiai įmaišykite likusius miltus ir šokoladą.

  7. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.

  8. Išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra. Įvyniojus į foliją, galima laikyti dvi savaites.

Receptą atsiuntė: Liuda

Komentarai