Jogurte marinuota vištiena

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
7
Ingredientai:
  • Vištiena (sparneliai, šlaunelės, ketvirčiai), 2 kg
  • Jogurtas, 1 stikl.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Česnakai, 2 skilt.
  • Raudonėliai, 0,5 v.š.
  • Petražolės, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Jogurtą sumaišykite su aliejumi, smulkintu arba spaustuku perspaustu česnaku, raudonėliais, druska ir pipirais, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite pusės citrinos sultis (apie 2 šaukštus), sudėkite smulkiai pjaustytas petražoles (galima pakeisti kalendra, jeigu mėgstate aštriau). Labai gerai išmaišykite.

  2. Vištieną sudėkite į marinatą, rankomis jį šiek tiek įmasažuokite. Indą sandariai uženkite danteliu ar maistine plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

  3. Marinuotą vištieną sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 60 min. (priklauso nuo to, kokias vištos dalis pasirinkote - sparneliais iškeps greičiau, o ketvirčius ar šlauneles teks kepti ilgėliau). Šitaip marinuotą vištieną taip pat galima kepti grilyje.

  4. Vištieną patiekite su virtais ryžiais, šviežiomis, citrinos sultimis apšlakstytomis daržovėmis.

Receptą atsiuntė: Karolina

Komentarai