Ispaniška tortilija (omletas su bulvėmis)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Aliejus, 250 ml
  • Bulvės, 4 vnt.
  • Svogūnas, 1
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite riekelėmis ar kubeliais, svogūną - smulkiais kubeliais.

  2. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite. Sudėkite bulves ir svogūnus, vis pamaišant skrudinkite aliejuje iki kol suminkštės. Tuomet nukoškite nuo aliejaus, atidėkite.
    Jeigu norite, kad būtų mažiau riebalų, naudokite virtas bulves, tačiau autentiška tortilija yra su keptomis bulvėmis.

  3. Truputį riebalų palikite keptuvėje.

  4. Kiaušinius išplakite, pagardinkite druska, pipirais. Plakinys turi būti sūrus, nes kepant bulves nenaudojome druskos. Į plakinį įmaišykite keptas bulves. Viską sudėkite į keptuvę. Kepkite iki kol omleto kraštai sutvirtės.

  5. Ant keptuvės uždėkite už ją platesnę lėkštę. Prispauskite ranka, apsukite, kad apsivertusi tortilija atsidurtų ant lėkštės. Apverstą tortiliją nuo lėkštės įstumkite atgal į keptuvę ir kepkite dar apie 5 min. ant mažos ugnies.

  6. Labai skanus ir sotus patiekalas. Papildomai į kiaušinių plakinį galite įdėti ir daugiau įvairių daržovių, grybų, kumpio... Patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai