Grikių miltų blynai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Kefyras, 230 ml
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Sviestas, 3 v.š.
  • Kvietiniai miltai, 6 v.š.
  • Grikių miltai, 6 v.š.
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Soda, 1 a.š.
  • Sviestas arba aliejus (kepimui), 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išlydykite, leiskite truputį atvėsti, o tuomet jį sumaišykite su kefyru ir kiaušiniu. Išplakite iki vientisos masės.

  2. Kitame inde sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo sodą. Sausus ingredientus įmaišykite į išplaktą kefyro, sviesto ir kiaušinio plakinį. Sumaišykite.

  3. Kepkite gan storus blynus įkaitintame svieste ar aliejuje iki kol dailiai paskrus.

  4. Skanu tiekti su medumi, uogomis, vaisiais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai