Grikių kotletukai su grybais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Grikiai, 1 stikl.
  • Vanduo, 3 stikl.
  • Grybai, 100 gr.
  • Krakmolas, 1 v.š.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • Svogūnai, 2 vnt.
  • Pomidorų pasta, 3 v.š.
  • Miltai, 1 v.š.
  • Žalumynai
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite grybus, tada tame pačiame vandenyje išvirkite drėgną grikių košę. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.

  2. Grybus sumalkite arba susmulkinkite ir sumaišykie su grikiais. Įmaišykite krakmolo, kad geriau sukibtų.

  3. Suformuokite kotletukus, pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš dviejų pusių.

  4. Pakepkite smulkintus svogūnus, sumaišykite su pomidorų pasta ir trupučiu miltų, paruoškite užpilą.

  5. Prieš patiekdami papuoškite žalumynais.

Receptą atsiuntė: Viktorija

Komentarai (2)

Irena 2016-12-29 11:25
Bet foto tai jokios pomidorų pastos nesimato ... Ten kažkas arba grietine arba Majonezas? arba jogurtas???
loreta 2014-08-19 21:34
Aciu, tai labai idomus receptas. As su grybais praziemojau visa ziema(mano vaikai iki dabar nelabai megsta grybu, persivalge, bet tikrai nesugalvojaut sio recepto )