Greitas šokoladinis pyragas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stikl.
  • Sviestas arba margarinas, 300 gr.
  • Kakavos milteliai, 9 v.š.
  • Pasukos, 0,5 stikl.
  • Vanilinis cukrus, 2 a.š.
  • Cukraus pudra, 450 gr.
  • Cukrus, 1,5 stikl.
  • Vanduo, 0,5 stikl.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Soda, 1 a.š.
  • Pienas, 4 v.š.
  • Smulkinti lazdyno riešutai, 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų.

  2. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite 200 g sviesto, 5 šaukštus kakavos ir supilkite vandenį. Užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, suberkite miltus su cukrumi ir gerai išmaišykite.

  3. Masę šiek tiek atvėsinkite, įmaišykite į ją 2 kiaušinius, pasukas, sodą ir šaukštelį vanilinio cukraus. Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

  4. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, paruoškite glazūrą: sumaišykite puode likusį sviestą, pieną ir 4 šaukštus kakavos, užvirinkite. Plakdami suberkite cukraus pudrą, vanilinį sukrų ir riešutus, gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir apipilkite dar karštą pyragą.

Receptą atsiuntė: Natalija

Komentarai (2)

Viktorija 2013-04-19 06:59
Fantastiškas pyragas. Visiems labai patiko. Kepiau Velykoms, tai po to jau mama ir gimtadieniui užsiprašė. Tik glajų darau kitą, nes šitas nelabai patiko. Jei darysit šitą, tai dėkit mažiau cukraus pudros :)
Vanda 2013-04-12 00:15
Cukraus tikrai per daug,o ir soda netinka į pyragus,nes labai neskaniai atsiduoda.Turiu dar paprastesnį ir skanesnį receptą šokoladinio pyrago.