Garinta lašiša su alyvuogėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
1
Ingredientai:
  • Lašišos filė, 200 gr.
  • Alyvuogės, 40 gr.
  • Maža citrina, 0,5 vnt.
  • Petražolės, 1 pund.
  • Peletrūnas, 1 pund.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Šparaginės pupelės, 60 gr.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite odą nuo lašišos gabaliuko. Jo viršuje padarykite negilias įpjovas, į jas vėliau įkišime alyvuogių pagardą.

  2. Gaminame pagardą. Nuo citrinos puselės nutarkuokite žievelę. Citrinos sultis išspauskite. Alyvuoges supjaustykite smulkiais kubeliais. Petražoles ir peletrūnus (naudokite tik lapelius, kietų kotelių nereikės) smulkiai sukapokite. Į šį pagardą taip pat įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Pagardui galima naudoti ir kitokius žalumynus.

  3. Gautą pagardą sudėliokite ant lašišos, įkiškite į įpjovas.

  4. Šparagines pupeles (gali būti šaldytos ir atitirpintos) sumaišykite su žiupsneliu druskos ir šlakeliu aliejaus.

  5. Lašišą ir pupeles dėkite į garinį puodą. Garinkite 20 min.

  6. Sveikas, lengvai virškinamas, o taip pat ir ryškaus skonio, labai aromatingas patiekalas.

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai