Gardūs žiuljenai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Grybai, 200 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Miltai, 1 v.š.
  • Sviestas, 1 v.š.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Druska
  • Sūris, 50 gr.
  • Krevetės, 200 gr.
  • Grietinėlė, 200 gr.
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Susmulkinkite svogūną, česnakus ir grybus, kepkite gilioje keptuvėje porą minučių, tada suberkite susmulkintas krevetes ir grybus, troškinkite 3-5 min.

  2. Padažas: miltus persijokite ir pakaitinkite keptuvėje maišydami apie 1 min. Sudėkite sviestą ir pakaitinkite maišydami dar 1 min. Supilkite į gilią keptuvę grietinėlę, pakaitinkite, tačiau neužvirkite. Suberkite apkepintus miltus, išmaišykite, pakaitinkite, kol užvirs, ir nukelkite nuo ugnies. Paruoštą masę supilkite ant grybų.

  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Grybus pagardinkite prieskoniais, viską sudėkite į kepimo formą (arba kelias mažesnes), viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite maždaug 10 - 15 min.

Receptą atsiuntė: Viktorija

Komentarai (1)

Asta 2014-01-17 12:44
Kur pirkti tokius indelius??niekur nerandu!Arba keptuveles tokias mazas uzkepelems!:(