Gardi sorų košė su moliūgu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sorų kruopos, 1 stikl.
  • Moliūgai, 0,5 kg
  • Pienas, 3 stikl.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Sviestas, 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Soras gerai nuplaukite (iš pradžių šiltame, o paskui - karštame vandenyje).

  2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas. Supjaustykite gabaliukais.

  3. Sudėkite moliūgą į karštą pieną, pasūdykite ir užvirkite.

  4. Suberkite kruopas, sumažinkite temperatūrą ir virkite 30–40 min.

  5. Kai košė sutirštės, uždenkite dangtį ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad viskas išbrinktų (puodą galima ir tiesiog šiltai įvynioti).

  6. Paskaninkite sviestu ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Virginija

Komentarai