Falafeliai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Avinžirniai (nevirti), 2 stikl.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Petražolės, 1 sauj.
  • Česnakas, 4 skilt.
  • Miltai, 2 v.š.
  • Druska, pipirai, kuminas, džiovinta kalendra, 1 žiups.
  • Aliejaus kepimui, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nevirtus avinžirnius suberkite į didelį indą ir užpilkite vandeniu taip, kad jie būtų apsemti 7-8 cm vandens. Palikite mirkti pernakt.

  2. Išmirkusius avinžirnius permalkite ar pertrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Jeigu lieka nedidelių smulkių gabaliukų, tai nesijaudinkite, tai skoniui tikrai netrukdys.

  3. Svogūną, česnako skilteles, petražoles labai smulkiai supjaustykite. Įmaišykite į avinžirnių masę. Į ją maišykite miltus ir priekonius. Permaišykite.

  4. Iš masės drėgnomis rankomis suformuokite rutuliukus arba kotletukus ir juos apkepinkite aliejuje. Iki kol patamsės ir gražiai apskrus. Tuomet sudėkite ant popierinių rankšluotukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  5. Falafelius tiekite su salotomis, humusu ar jogurtiniu - česnakiniu padažu.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai