Energetiniai batonėliai pusryčiams

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Avižinių dribsnių , 120 gr.
  • Sėlenos, 1 v.š.
  • Trinti linų sėmenys, 1 v.š.
  • Cinamonas, 1 žiups.
  • Druska, 1 žiups.
  • Bananai, 3 vnt.
  • Riešutų sviestas, 3 v.š.
  • Medus, 2 v.š.
  • Vanilės ekstraktas, 2 laš.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite avižas (tinka tiek greito paruošimo, tiek paprasti dribsniai), sėlenas, trintus linų sėmenis, cinamoną ir druską.

  2. Kitame inde ištrinkite bananus, įmaišykite riešutų sviesto, medaus, vanilės ekstrakto (galima dėti šaukštelį vanilinio cukraus, tik jį sutrinkite iki pudros). Į bananų masę įmaišykite sausus ingredientus iš kito indo. Viską labai gerai permaišykite.

  3. Masę paskirstykite ant aliejumi išteptos kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. iki kol gražiai parusvės. Šiek tiek ataušinkite ir supjaustykite drėgnu peiliu norimo dydžio gabaliukais.

  4. Gabaliukus geriausia po vieną įvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve. Tai maistingas, angliavandeniais gausus pasirinkimas pusryčiams arba sotus užkandis, kurį patogu pasiimti su savimi.

  5. Galite gardinti įvairiais smulkintais riešutais, džiovintais vaisiais, šokolado gabaliukais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

Aniceta 2016-08-21 10:52
Patinka
kristina 2015-05-17 15:13
tikrai labai skanu