Desertinė melionų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 gr.
  • Imbieras, 0,5 a.š.
  • Medus, 1 a.š.
  • Graikiniai riešutai, 0,5 stikl.
  • Obuolių sultys, 100 ml
  • Vanduo, 200 ml
  • Mėtos, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite vandens ir cukraus sirupą.

  2. Sudėkite į jį imbierą, medų iš riešutus. Virkite 3-4 minutes, išgriebkite kiaurasamčiu.

  3. Sutrinkite meliono minkštimą.

  4. Į vėsų sirupą sudėkite meliono tyrę, virtus riešutus ir imbierus, medų, įpilkite obuolių sulčių. Viską gerai išmaišykite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

  5. Prieš paduodant į stalą reikėtų papuošti mėtomis.

  6. Prie šio vasaros deserto puikiai tiks vaniliniai ledai – tai suteiks patiekalui gaivų skonį ir papuoš.

Receptą atsiuntė: Vaiva

Komentarai