Daržovių troškinys

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Svogūnas, 1 galv.
  • Morkos, 3 vnt.
  • Bulvės, 5 vnt.
  • Saliero stiebas, 1 vnt.
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Čiobreliai, 1 a.š.
  • Rozmarinas, 1 a.š.
  • Raudonėlis, 1 a.š.
  • Druska, 1,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 a.š.
  • Muskato riešutas, 0,25 a.š.
  • Rūkytos paprikos milteliai, 0,25 a.š.
  • Čili prieskoniai, 0,25 a.š.
  • Šaldyti žirneliai, 0,5 stikl.
  • Kokosų pienas, 0,5 stikl.
  • Imbiero milteliai, 2 a.š.
  • Baltas vynas arba daržovių sultinys, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite puode aliejų ir pakepinkite ant silpnos ugnies smulkintą svogūną apie 2-4 minutes.

  2. Dėkite į puodą smulkintas daržoves: morkas, bulves, salierą, česnaką, taip pat žoleles, druską ir pipirus, kitus prieskonius. Viską gerai maišydami patroškinkite apie 2 minutes ir pilkite daržovių sultinį arba baltą vyną.

  3. Užkaitinkite puodą vėl ir sumažinkite ugnį bei patroškinkite viską uždengtu dangčiu apie 5 minutes. Dėkite šaldytus žirnelius ir dar patroškinkite apie 15 minučių.

  4. Pilkite į puodą kokosų pieną ir gerai išmaišykite, bei patroškinkite dar apie 3-4 minutes.

  5. Patiekiant troškinį, galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Skanaus! Jis tinkamas valgyti, laikomas šaldytuve, 3 dienas, taip pat galima užšaldyti.

Receptą atsiuntė: Ramunė

Komentarai