Daržovių ir kuskuso kotletai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Kuskusas, 100 gr.
  • Feta sūris, 25 gr.
  • Žirneliai (konservuoti arba žali, apvirti), 100 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Cukinija, 0,5 vnt.
  • Saldžioji paprika, 1 vnt.
  • Špinatai, 1 sauj.
  • Džiūvėsėliai, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus kepimui, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kuskuso kruopas perplaukite, o tuomet užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti, permaišykite, jeigu kruopos sugerė vandenį, tačiau tebėra kietos, pilkite dar šiek tiek verdančio vandens.

  2. Išbrinkintas kruopas sumaišykite su žirneliais, smulkintais špinatais, kiaušiniais, pridėkite sutarkuotos cukininijos, labai smulkiai pjaustytos paprikos, suberkite sutrupintą fetos sūrį. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.

  3. Iš gautos masės suformuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  4. Tiekite su šviežių daržovių salotomis, šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (3)

Marija 2022-03-19 13:21
Pirmieji blyneliai man irgi šiek tiek trupuėjo, tačiau pridėjus šiek tiek miltų ir džiūvesėlių į tešlą problema išsisprendė - labai skanu!
Ramune 2016-01-21 20:12
O kiausiniai turejo sulipdyt..nesukibo??
Zivile 2016-01-16 14:37
Na jei darant viska pagal recepta tai blyneliai nieko verti, mase nelipni ir viskas keptuveje byra kepant. Blyneliu suformuot praktiskai neimanoma,arba pamirstas kazkoks ingridientas parasyt recepte arba kazkas kito cia ne taip.