Cukinijų užtepėlė (cukinijų ikrai)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Cukinijos, 1,5 kg
  • Morkos, 300 gr.
  • Pomidorai, 400 gr.
  • Svogūnai, 100 gr.
  • Aliejaus kepimui, 30 ml
  • Petražolės, 10 gr.
  • Krapai, 10 gr.
  • Česnakai, 3 skilt.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijų sėklas ir odelę pašalinkite. Jeigu naudojate naujas, minkštas cukinijas, tai to padaryti nereikia. Minkštimą supjaustykite kubeliais.

  2. Morkas nuskuskite ir taip pat supjaustykite kubeliais ar stambiai sutarkuokite.

  3. Pomidorų odelę vos įpjaukite, minutėlę palaikykite karštame vandenyje ir nulupkite odelę (galite to nedaryti, tačiau nulupus užtepėlė bus vienalytė, minkštesnė). Paruoštus pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais.

  4. Svogūnus taip pat supjaustykite kubeliais. Juos apkepinkite įkaitintame aliejuje, svogūnams suminkštėjus į tą pačią keptuvę dėkite morkas, o galiausiai berkite ir cukinijų kubelius, sudėkite pomidorus. Viską troškinkite ant nedidelės ugnies iki kol suminkštės, pradės virsti į košelę. Pagardinkite druska, pipirais, smulkintu česnaku ir žalumynais, dar kelias minutes patroškinkite.

  5. Ištroškintas daržoves sutrinkite maisto smulkintuvu arba pertrinkite per sietelį. Sudėkite į indelį ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.

  6. Cukinijų užtepėlę tiekite su duona, skrebučiais, ja taip pat galima pagardinti verdamą sriubą ar ruošiamą troškinį, patiekti kaip padažą prie kitų patiekalų.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai