Cukinijų keksiukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Purškiamas aliejus
  • Miltai, 1 stikl.
  • Baltas cukrus, 0,25 stikl.
  • Rudasis cukrus, 0,25 stikl.
  • Maltas cinamonas, 1 a.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 0,25 vnt.
  • Soda, 0,25 a.š.
  • Plakti kiaušiniai, 2 vnt.
  • Pienas, 0,25 stikl.
  • Virtos bolivinės balandos, 1 stikl.
  • Tarkuota cukinija, 1 stikl.
  • Nesaldintos obuolių sultys, 0,5 stikl.
  • Aliejus, 0,25 stikl.
  • Vanilės ekstraktas arba vanilinis cukrus, 2 a.š.
  • Tarkuota citrinos žievelė papuošimui, 1 a.š.
  • Graikiškas jogurtas, 150 gr.
  • Cukraus pudra, 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Papurkškite keksiukų formeles aliejumi ir atidėkite į šalį.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Atskirai sumaišykite plakinį su pienu, bolivinėmis balandomis, cukinija, obuolių sultimis ir šaukteliu vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Sumaišykite viską su miltų mišiniu, tešlą sudėkite į formeles taip, kad užpildytumėte tris ketvirtadalius tūrio.

  3. Kepkite maždaug 25 minutes, arba kol įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas. Atvėsinkite formelėse 5 minutes, išimkite ant grotelių ir palikite atvėsti iki galo.

  4. Prieš patiekdami išsukite graikišką jogurtą su cukraus pudra ir šaukšteliu vanilės ekstrakto, aptepkite keksiukus ir pabarstykite tarkuota citrinos žievele.

  5. Galima patiekti ir tiesiog užtepus truputėlį medaus. Kambario temperatūroje laikyti galima 24 valandas, užšaldžius - iki 2 mėnesių.

Receptą atsiuntė: Violeta

Komentarai