Cukinijų keksiukai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Sutarkuota cukinija, 2 stikl.
  • Lydytas sviestas, 0,5 stikl.
  • Cukrus, 0,5 stikl.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Vanilės ekstraktas, 2 laš.
  • Soda, 2 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Miltai, 2 stikl.
  • Cinamonas, 1 žiups.
  • Muskato riešutas, 1 žiups.
  • Aliejus arba sviestas (skardai patepti), 1 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų (jo kiekį galite truputį padidinti, jeigu mėgstate saldžiai), kiaušinius, vanilės ekstraktą, tuomet įmaišykite cukinijų tarkius ir lydytą sviestą.

  2. Į kitą indą persijokite miltus, įberkite sodos, cinamono, muskato, druskos. Sumaišykite ir miltų mišinį įmaišykite į cukinijų ir kiaušinių mišinį. Viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės. Galite papildomai įdėti džiovintų razinų arba spanguolių, riešutų arba sėklų.

  3. Keksiukų skardelę patepkite aliejumi arba sviestu (arba galite tiesiog įkloti popierinius sijonėlius) ir paskirstykite tešlą. Tešla turi pilnai užpildyti formeles.

  4. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Leiskite keksiukams beveik visiškai atvėsti ir tiekite.

  5. Puikūs keksiukai, kurie idealiai tiks pusryčiams, piknikui ar priešpiečiams darbe, mokymosi įstaigoje.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai