Cukinijų ir morkų blyneliai su jogurtiniu padažiuku

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Cukinijos, 300 gr.
  • Morkos, 230 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Miltai, 75 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 4 v.š.
  • Česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Natūralus jogurtas arba neriebi grietinė, 180 gr.
  • Provanso žolelės (pagal skonį)
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • druska, pipirai
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite kruopas pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Morkas ir cukinijas sutarkuokite, nuspauskite sultis.

  3. Sumaišykite miežinę košę, tarkuotas daržoves, miltus, kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos, pipirų.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite tešlą ir formuokite blynelius, apkepkite iš abiejų pusių, kad apskrustų. Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluosčiu.

  5. Pasiruoškite padažą: sumaišykite jogurtą, smulkintą česnaką, citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų ir Provanso žolelių.

  6. Patiekite blynelius su padažiuku.

  7. Šie traškūs blynukai su aromatingu padažiuku patiks visai šeimai, jie puikiai tiks vakarienei. Skaičiuojantys kalorijas gali kepti ne keptuvėje, o orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Milda

Komentarai