Citrininis jogurto keksas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Miltai, 420 gr.
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kiaušiniai, 6 vnt.
  • Cukrus, 300 gr.
  • Sviestas (kambario temp.), 230 gr.
  • Nutarkuota citrinos žievelė, 4 a.š.
  • Citrinų sultys, 4 v.š.
  • Jogurtas be priedų, 250 gr.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.

  2. Kitame inde kiaušinių baltymus išplakite iki kol pradės tvirtėti. Suberkite trečdalį cukraus ir toliau plakite iki kol bus tvirti, standūs.

  3. Trečiame inde išplakite minkštą sviestą (truputį pasilikite formai patepti), likusį cukrų iki baltumo, purumo, po vieną sudėkite trynius, kaskart perplakite. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite sultis, sudėkite jogurtą, perplakite. Dalimis įsijokite miltų mišinį, išmaišykite. Atsargiai, lėtai permaišant sudėkite plaktus baltymus.

  4. Formą patepkite sviestu, sudėkite tešlą. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 min., patikrinkite dantų krapštuku.

  5. Keksą ragaukite jau atvėsusį. Galima glazūruoti balta glazūra iš maždaug lygiomis dalimis sumaišytos cukraus pudros ir citrinų sulčių.

  6. Labai skanus, purus, gaiviai citrininis keksas.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai