Česnakinė vištiena (graikiškas receptas)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • 1 citrinos sultys
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Džiovinti raudonėliai, 1 v.š.
  • Vištienos kumpeliai, 0,5 kg
  • Druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • Švieži šparagai, 250 gr.
  • Nedidelė cukinija, 1 vnt.
  • Citrina, 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite raudonėlius, česnaką, 2 šaukštus aliejaus ir citrinos sultis. Sudėkite vištieną ir apvoliokite ją marinate, uždenkite ir palikite pastovėti nuo 15 minučių iki 2 valandų.

  2. Kai vištiena pasimarinuos, įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Didelėje keptuvėje ar puode, kurį vėliau galėsite įkišti į orkaitę, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite likusį šaukštą aliejaus. Marinuotą vištieną iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę odele žemyn ir apipilkite likusiu marinatu.

  3. Kepkite, kol odelė taps traški ir gražiai pagels (apie 10 minučių). Apverskite, sudėkite šparagus, supjaustytą cukiniją ir citrinos griežinėlius.

  4. Toliau kepkite orkaitėje, kol daržovės suminkštės (dar apie 15 min.)

  5. Puikus vištienos receptukas mėgstantiems česnaką!

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai