Bulvių ir špinatų apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Bulvės, 500 gr.
  • Pievagrybiai, 200 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Špinatai, 300 gr.
  • Svogūnai, 1 galv.
  • Česnakai, 1 skilt.
  • Feta sūris, 150 gr.
  • Juodosios alyvuogės, 80 gr.
  • Grietinė, 150 gr.
  • Grietinėlė, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskuskite ir išvirkite, pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje.

  2. Išimkite grybus ir toje pačioje keptuvėje apkepkite špinatus, svogūną ir česnaką, įberkite druskos ir pipirų.

  3. Sudėkite pievagrybius ir išmaišykite.

  4. Bulves supjaustykite griežinėliais. Pusę jų išdėliokite ant kepimo formos dugno, tada supilkite grybų ir špinatų masę ir vėl dėliokite bulves. Ant viršaus sudėkite alyvuoges ir pasmulkintą fetos sūrį. Grietinę sumaišykite su grietinėle ir užpilkite ant viršaus.

  5. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Receptą atsiuntė: Aušra

Komentarai