Bulvių ir grybų karis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Bulvės, 600 gr.
  • Pievagrybiai, 250 gr.
  • Šaldyti žirneliai, 150 gr.
  • Kokosų pienas, 100 ml
  • Vanduo, 250 ml
  • Karis, 1 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Žalumynai, 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Grybus ir bulves nuplaukite. Pavalykite. Jeigu bulvės jaunos, tai jų skusti nereikia, pakaks gerai pašveisti. Grybus ir bulves stambiai supjaustykite.

  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite karį, sudėkite grybus ir kepinkite apie 5 min. Tuomet sudėkite bulves, pagardinkite druska, užpilkite stikline vandens, užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies troškinkite apie 15 min.

  3. Sudėkite atitirpintus žirnelius, troškinkite dar 10 min.

  4. Galiausiai supilkite kokosų pieną, dar kelias minutes pakaitinkite. Tiekite apibėrę smulkintais žalumynais.

  5. Labai skanus ir kvapnus troškinys.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai