Bulvių apkepas su faršu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kg
  • Faršas, 1 kg
  • Rauginti kopūstai, 500 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Aliejus, 3 v.š.
  • Sviestas, 1 v.š.
  • Pipirai
  • Druska
  • Sultinys, 250 ml
  • Grietinė, 200 gr.
  • Sūris, 150 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Apkepinkite faršą su svogūnais ir česnaku, paskaninkite prieskoniais.

  2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.

  3. Sumaišykite sultinį, grietinę, kiaušinius ir tarkuotą sūrį.

  4. Kepimo formą ištepkite riebalais, sudėkite pusę bulvių ir kopūstų, faršą ir likusius kopūstus bei bulves.

  5. Užpilkite paruoštu padažu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą.

Komentarai (2)

Jonas 2019-12-05 11:54
Viena karta bandziau deti neraugintus kopustus, gavosi skaniai, kita karta nedejau nei vienu, ir gavosi skanu. manau sitame patiekale yra svarbiausia bulve, o kas ja supa tai recepto autorius puikiai viska sudeliojo. Noriu pastebeti, kad mes daznai nepaisom tiksliu normu ir kiekiu, o tai manau butina. Sitie zmones kurie dalinasi asvo patirtim viska isbando. Aciu jiems. Jie kuria, mes ragaujam:-)
Rima 2018-05-17 14:19
Kuo butu galima pakeisti kopustus,seimyna ju nevalgo :(