Bulvinė duona (airiškas receptas)

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Virtos bulvės, 450 gr.
  • Sviestas, 55 gr.
  • Miltai, 110 gr.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, bulves sugrūskite ir sumaišykite su miltų mišiniu bei sviestu (jei bulvės šaltos - sviestą ištirpinkite). Suformuokite elastingos tešlos rutulį (miltų kiekį reguliuokite pagal save), padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 1 cm storio blyną. Supjaustykite į 6 trikampius.

  2. Riebalais suteptą keptuvę įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, dėkite tešlos trikampukus ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes.

  3. Tai labai paprastas ir greitas būdas sunaudoti bulvių likučius. Tiekti galima su kumpiu ir keptais kiaušiniais - išeis sotūs ir skanūs pusryčiai visai šeimai.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai