Batatų ir lęšių paštetas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Svogūnas, 0,5 vnt.
  • Didelis batatas, 1 vnt.
  • Lęšiai, 150 gr.
  • Paprikos milteliai, 1 a.š.
  • Džiovinti čiobreliai, 1 a.š.
  • Sultinys, 2 stikl.
  • Balzamiko actas, 1 v.š.
  • druska, pipirai, 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Lęšius nakčiai užmerkite (arba galite pirkti konservuotus).

  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol paminkštės ir taps auksinės spalvos. Dėkite paprikos miltelių, permaišykite. Porą minučių pakepinkite.

  3. Į keptuvę dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą batatą (saldžiąją bulvę), pamirkytus lęšius, užpilkite sultiniu (arba vandeniu), dėkite čiobrelių. Troškinkite iki kol daržovės bus visiškai minkštos. Visiškai atvėsinkite.

  4. Į daržoves pilkite balzamiko acto, berkite druskos, galima dėti pipirų ar čili. Masę pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute.

  5. Patiekite su duona, skrebučiais, daržovių lazdelėmis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai