Bananų duonelė

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Pernokę bananai, 2 vnt.
  • Sviestas, 3 v.š.
  • Cukrus, 100 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
  • Soda, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Miltai, 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išlydykite. Bananus pertrinkite šakute, supilkite sviestą. Permaišykite. Vis permaišant įmaišykite sodą, druską, išplaktą kiaušinį, vanilės ekstraktą.

  2. Galiausiai dalimis berkite ir įmaišykite miltus.

  3. Riebalais ištrinkite kekso formą. Sukrėskite tešlą. Kepkire iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepus įsmeigtas degtukas turi neaplipti tešla. Bananų duoną iš formos išimkite ir pjaustykite tik jai pravėsus.

  4. Idealiai tinka pusryčiams, labai sotu ir tikrai skanu.

Receptą atsiuntė: Miglė

Komentarai (1)

Lėja 2015-10-03 00:30
Puikus receptas! Labai skani gavosi bananų duonelė.