Bananiniai varškėčiai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Varškė, 500 gr.
  • Miltai, 100 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Cukrus, 50 gr.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Bananai, 3 vnt.
  • Aliejus kepimui, 4 v.š.
  • Miltai pavoliojimui, 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos, cukraus. Išmaišykite.

  2. Į varškėčių masę įmaišykite šakute sutrintus bananus. Viską gerai išmaišykite.

  3. Suformuokite varškėčius, juos apvoliokite miltuose.

  4. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4-5 min. Tuomet keptuvę uždenkite, ugnį sumažinkite ir varškėčius pakepkite dar 3-4 min.

  5. Šiems varškėčiams puikiai tinka pernokę, juoduoti pradėję bananai. Juos skanu valgyti su rūgštesne uogiene, pavyzdžiui, serbentų, slyvų.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai (1)

Daiva 2020-12-30 14:21
Man atrodo, kad miltų per mažas kiekis, nes gavosi gana skysta masė, iš kurios suformuoti varškėtukus buvo neįmanoma.