Avižiniai kotletai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 1 stikl.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 1 skilt.
  • Bulvė, 1 vnt.
  • Džiūvėsėliai, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejaus kepimui, 6 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Avižinius dribsnius užpilkite 100 ml verdančio vandens ir palikite brinkti 30 min.

  2. Svogūną ir bulvę smulkiai sutarkuokite, česnaką pertrinkite ar smulkiai sukapokite. Sumaišykite su išbrinkusiais avižiniais dribsniais. Viską gerai ištrinkite, pagardinkite druska, pipirais. Galima įdėti smulkintų žalumynų.

  3. Iš paruoštos masės suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsiuose ir ant mažos ugnies, uždengus kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

  4. Šie kotletai skanūs tiek karšti, tiek ir šalti, tad jų galima pasiimti į žygį, pikniką.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai (4)

DEIMANTE 2017-10-24 21:52
Išsikepiau, išties labai skanu :) Net mėsos nepasigedau, tokie jau skanūs, niam niam :) Pamėginkite, tikrai patiks :)
Deimante 2017-10-24 19:49
čia neparašyti kiaušiniai, bet yra bulvė, bulvė irgi suriša masę :)
Laimutė ser 2017-08-07 13:19
Kiek kiaušinių deti
Gintarė 2017-06-03 13:24
O kiaušinio tikrai nereikia?