Avižinė košė su datulėmis ir obuoliais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Saldūs obuoliai, 2 vnt.
  • Medus, 1 a.š.
  • Maltas cinamonas, 0,25 a.š.
  • Citrinos sultys, 1 a.š.
  • Avižiniai dribsniai, 1 stikl.
  • Vanduo, 1 stikl.
  • Migdolų (arba paprastas) pienas, 1 stikl.
  • Druska, 1 žiups.
  • Smulkiai supjaustytos datulės, 4 vnt.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite, sėklalizdžius išmeskite. Vaisius sumaišykite su cinamonu, citrinos sultimis ir medumi, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 5 minutes, tada susukite, padarydami kišenėlę, kad skystis neišgaruotų, ir kepkite dar 10-15 minučių, kol suminkštės. Atidėkite į šalį.

  3. Į puodą suberkite dribsnius, druską, supilkite vandenį ir pieną, užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite temperatūrą, ir virkite, kol dribsniai suminkštės, o košė - sutirštės. Datules sudėkite praėjus kelioms minutėms po to, kai sumažinate temperatūrą.

  4. Sutirštėjusią košę nukaiskite, jei reikia - įpilkite dar truputėlį pieno.

  5. Košę patiekite su keptais obuoliais, papildomai galima pabarstyti riešutais, linų sėmenimis, cinamonu, uždėti žemės riešutų sviesto ar užpilti klevų sirupo.

  6. Idealiai tinka tingiems savaitgalio pusryčiams!

Receptą atsiuntė: Violeta

Komentarai (1)

agne ir kristijonas 2018-10-26 10:21
myliu buciuoju sirdelei nesioju:)))