Avinžirnių ir bazilikų užtepėlė

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Virti avinžirniai, 450 gr.
  • Šviežių bazilikų lapeliai, 0,5 stikl.
  • Česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Balzaminis actas, 0,5 a.š.
  • Sojos padažas, 0,5 a.š.
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Elektriniu smulkintuvu pertrinkite avinžirnius, bazilikus ir česnaką, supilkite aliejų, actą ir sojos padažą, dar kartą viską gerai pertrinkite.

  2. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, patiekite su krekeriais ar skrebučiais (tačiau galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą).

Receptą atsiuntė: Ligita

Komentarai